Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Διόρθωση θολής φωτογραφίας.


Πολλές φορές η εστίαση μας δεν είναι σωστή, και η φωτογραφία είναι θολή, ή μπορεί λόγο της αργής ταχύτητας του κλείστρου να είναι κουνημένη, μην στεναχωριέστε υπάρχει το φίλτρο High Pass του Photoshop, ιδιαίτερα χρήσιμο για  να βελτιώσετε την ευκρίνεια της.

Ας ξεκινήσουμε,  ανοίγοντας την έγχρωμη φωτογραφία μας στο Photoshop.

Δημιουργούμε ένα αντίγραφο του layer (Background). 
 Πηγαίνουμε τον δείκτη του mouse πάνω στο layer (Background) και κάνοντας δεξί κλικ επιλέγουμε το (Duplicate Layer) οπότε βλέπουμε να έχει δημιουργηθεί ένα layer (Background copy).
 
Τώρα επιλέγουμε το εργαλείο (Filter > Other > High Pass
 ή πατάμε ταυτόχρονα τα πλήκτρα (Ctrl+J).

 Όπως βλέπετε εμφανίστηκε το παράθυρο High Pass και η φωτογραφία μας έγινε γκρι. Τώρα ανάλογα με την ποιότητα της φωτογραφίας και την ανάλυση της θα πρέπει να πειραματιστούμε με τις διάφορες τιμές στο Radius, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 Έπειτα από την παλέτα των layers, στην επιλογή της μείξης, επιλέγουμε την εντολή (Soft Light)
 Εδώ θέλω να σας πω ότι από την παλέτα των layers μπορούμε να επιλέξουμε όποια εντολή μείξης θέλουμε π.χ. Overlay, Soft Light, Hard Light, Vivid Light, Linear Light, για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Τέλος εάν παρατηρήσουμε ότι  η φωτογραφία μας είναι έντονα σκληρή, μπορουμε να μειώσουμε την αδιαφάνεια του layer που εφαρμόσαμε το High Pass, από την μπάρα (Opacity), να κατεβείτε δηλ. από το 100 στο επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε να μειωθεί και η επίδρασή του από την αρχική φωτογραφία.

Μεγάλη η διαφορά! Τι λέτε ; 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου